0

 
Rya Foder & Djurhotell logo utan bakgrund

                       Om MIG

Jag som driver Rya Foder & Djurhotell heter Tina Liedbergius, född-65.
Företaget startades sommaren 2015. Jag har tidigare startat och drivit företaget Mälarö Färskfoder 2004-2015 då jag bodde på Ekerö utanför Stockholm. Nu när jag flyttat till Skåne och bildat nytt bolag fortsätter jag min företagsidé om att erbjuda  produkter med kvalité till hund.
Men även hundhotell/hunddagis  i mindre skala som öppnades 4/12-15. 
Så småningom är tanken att kunna ta emot andra djur , därav Djurhotell i företagsnamnet.
Eftersom det finns en lägenhet inrymd i ekonomibyggnaden har jag också B & B- fast med självhushållning. Djur är välkomna !  Här är B & B´ts sida. Lägenheten är fn långtidsuthyrd. Om  övernattning behövs har jag ett gästrum i bostadshuset med två bäddar. Djur är välkomna.

Sedan barnsben har jag haft ett stort djurintresse och särskilt för hund. Familjens första hund kom till familjen när jag var 5 år. Vi hade sedan hund fram till -90, då vår andra och sista boxertik fick komma till hundhimlen. 
Även katter, kanin, hamster, undulater och fiskar har funnits i min vård. 
Från det att jag var 12 år till 22 år tillbringades mycket tid i stallet. Red lektioner 1-2 ggr/veckan och hade min sköthäst Sirocco under nästan lika lång tid.
 För mig är livet med hundar en livsstil, inte en hobby. Jag ser mina hundar som min familj och bästa vänner- dom finns där i vått och torrt.

I juni -01 adopterade jag Tessie som var en oönskad hund i Spanien, men mycket önskad av mig. Av henne lärde jag mig enormt mycket. Fast det var hemskt jobbigt en period med henne, valde jag ändå att ta mig an två till av de lite svårare hundarna med framförallt rädsla som egenskap.
Tessie gick tyvärr över regnbågsbron i augusti-12.
Eddi som är en Podenco Andaluz född-08 och Bruce som är en Strävhårig Podenco Ibicienco född -10 , som jag har nu är väldigt bra med andra hundar och tydliga i sitt språk. Båda är kastrerade och kommer även dom från Spanien. 
Den 19/2-2017 anlände lilla Vanilla från ön Lemnos i Grekland,  en Chihuahuablandning på 4,6 kg. Kunde inte motstå henne...Vanilla,eller Nillan som det blir till vardags är lite försiktig innan hon lärt känna en ny hund. En väldigt mysig, glad och kärleksfull tjej. Även hon är kastrerad.

Jag är engagerad i djurskyddsfrågor och stödjer olika föreningar/organisationer som arbetar med att förbättra hundars, men även andra djurs situation. Såväl i Sverige som utomlands.

Det andra har sagt om mig som person är:  en tjej med "skinn på näsan",  ansvarsfull, envis, känslig, rättvis, stark, driven och så klart en riktig hundnörd :-)