0

 
Rya Foder & Djurhotell logo utan bakgrund

                       Om MIG

Jag som driver Rya Foder & Djurhotell heter Tina Liedbergius, född-65.
Företaget startades sommaren 2015. Jag har tidigare startat och drivit företaget Mälarö Färskfoder (2004-2015) då jag bodde på Ekerö utanför Stockholm.

Hundhotellet & hunddagiset öppnades 4/12-15. 
Tanken när jag kom på företagsnamnet var att ta emot andra djur , därav Djurhotell i företagsnamnet, hur det blir med det får framtiden utvisa.
Eftersom det finns en lägenhet inrymd i ekonomibyggnaden har jag också B & B- fast med självhushållning. Djur är välkomna ! Finns på egen sida ryabbtollarp.com
Sedan barnsben har jag haft ett stort djurintresse och särskilt för hund. Familjens första hund kom till familjen när jag var 5 år. Vi hade sedan hund fram till -90, då vår andra och sista boxertik fick komma till hundhimlen. 
Även katter, kanin, hamster, undulater och fiskar har funnits i min vård. 
Från det att jag var 12 år till 22 år tillbringades mycket tid i stallet. Red lektioner 1-2 ggr/veckan och  hade  min sköthäst Sirocco under nästan lika lång tid.
För mig är livet med hundar en livsstil, inte en hobby. Jag ser mina hundar som min familj och bästa vänner- dom finns där i vått och torrt. 

I juni -01 adopterade jag Podencoblandisen Tessie från föreningen SoS ( Spay our Strays) som var en oönskad hund i Spanien, men mycket önskad av mig. Av henne lärde jag mig enormt mycket. Fast det var hemskt jobbigt en period med henne, valde jag ändå att ta mig an två till av de lite svårare hundarna med framförallt rädsla som egenskap. Tessie gick  över Regnbågsbron  i augusti 2012. 
Eddi  som var en Podenco Andaluz hade jag 2008-2022. En klok mysig  och vacker hund med en gammal själ. 
I oktober 2012 anlände Podenco ibiciencon Bruce från Spanien. Mitt hittills svåraste "fall"- en svårt traumatiserad hund som var 2 år när jag fick han.  Men en mer kärleksfull hund träffar man sällan-otroligt mild, klok, rolig och han var flockens ledare tills han fick somna in sommaren 2023 pga ålder och degenerativ myopaleti. 

 Hundar på gården är nu Nillan från Grekland som jag haft sedan februari 2017- en liten Chihuahuablandning född  decmeber 2015.
I september -22  anlände Nali -Podenco såklart :-) till Landvetter från Spanien via föreningen ADA- hundar.  En pigg, lekfull och vacker tjej född -20.
20/9 -23 hämtades Dali´på Kastrup. En vacker korthårig Podenco född 2015-11-05. Dali´lämnades in för avlivining av sin  ( J) ägare i början av mars i år (23)  Veterinären valde att rädda honom istället . Han  var då väldigt mager och hade sittsår och är dessutom  kroniskt sjuk i Lesihmania. EJ smittsamt mellan hundar. Han är  en positiv och glad hund.

Jag är engagerad i djurskyddsfrågor och stödjer olika föreningar/organisationer som arbetar med att förbättra hundars, men även andra djurs situation. Såväl i Sverige som utomlands.

Det andra har sagt om mig som person är:  en tjej med "skinn på näsan",  ansvarsfull, envis, känslig, rättvis, stark, driven och så klart en riktig hundnörd :-)