0

 
Rya Foder & Djurhotell logo utan bakgrund

                 HUNDHOTELL/DAGIS & min VISION

Rya Hundhotell  ( & Dagis )  ligger lantligt beläget ca 2 km norr om Tollarp och knappt 2 mil söder om Kristianstad.  8 km från gamla E22 ( mot Ystad/ Tollarp) om man kör av vid Nöbbelöv och ca 4 km  från avfarten Tollarp.

Hos mig på Rya Hundhotell är din hunds trivsel i fokus ! Du ska känna dig trygg och vara säker på att din hund har det riktigt bra medan ni är ifrån varandra. Din hund får den uppmärksamhet och omsorg som jag själv förväntar mig om jag skulle lämna mina hundar, vilket är  en hel del..
  
Här är ambitionen att  lugn och harmoni ska råda, men också bus med en passande ny kompis kanske. Eller så har vi stunds hjärnjympa.  Mental stimulans är lika viktigt som den fysiska. Lite skön massage brukar uppskattas också.

Jag tar emot trevliga hundar som med fördel har låg till mellan energi,  social kompetens och som accepterar att sitta i box utan att skälla och/eller gnälla  konstant eller försöka tugga sig ut. Detta för att inte alla ska bli påverkad  av en stressad hund. Gäller framför allt vid högsäsong då vissa hundar kan  behöva sitta i box, antingen  för att de inte kommer överens med mina egna hundar eller med andra gästande hundar. Till dagiset tittar jag på hunden för att avgöra om hunden kan passa i gruppen. Även om plats finns är det alltså inte självklart att hunden är välkommen.  Harmoni i gruppen är viktigt för alla- såväl för hundarna och för min egen del. 
Jag vill alltid träffa hunden för att göra en bedömning om hunden kan passa in i flocken innan den är välkommen. 

Verksamheten anpassas mycket efter gästerna, men lite riktlinjer finns. Promenaderna sker vanligtvis mellan 11-14. På eftermiddagen är vi i trädgården, vilar en stund eller myser.
Beror på hundarna och väder & vind. Middag serveras vanligtvis mellan 16.30-17. Promenad vid 17.30-18 tiden. Eventuellt en kort runda eller nattkissning i trädgården innan nattning som är ca kl 22-23 tiden.  Vid nattningen erbjuds lite mumsigt nattagodis och en stunds mys. Har haft den rutinen med mina hundar i många år och den är mycket uppskattad av oss alla.

Mellan promenaderna används hela gårdens ytor som är inhägnat. Fördelat på 2 rejäla inhägnader med gräs och med viltstängsel. Hundarna leker alltid med mig närvarande och självklart efter att jag sett att de fungerar tillsammmans. Detta ifall jag behöver bryta om jag ser att något går över styr.

I Hundrummet finns 2 trevligt inredda boxar- en mindre  drygt 5 kvm och den större knappt 8 kvm- med trasmatta på det uppvärmda betonggolvet,  den stora med säng. Fönster i varje box.
Utanför Hundrummet finns Hundhallen med en riktig säng  även där.  
Beroende på antal hundar, hur dom kommer överrens både sinsemellan och med mina egna hundar så  kan hundarna antingen sitta i box , bo i Hundhallen eller tillsammans fritt i huset. Har hänt att hotellhundar  sover med mig i min säng, vilket inte var riktigt så jag tänkt... men det är mysigt..
Hundrummet ligger i bostadshuset så dom är alltid nära mig.  För allas trygghet och säkerhet finns  övervakningskameror kopplade till min mobiltelefon.
Jag kan därför närsom helst kolla hur hundarna har det.  
Ett avskilt sjukrum finns om en hund skulle insjukna i något som kan vara smittsamt eller behöver avskildhet av nån annan anledning. 
  
Jag eftersträvar efter att din hunds vistelse ska vara så hemlik den kan bli och den tror jag går förlorad med ett stort antal boxar/hundar och flera olika människor som hanterar dom. 
Här är det kvalité inte kvantitet som gäller !
Ta gärna med egen bädd med mysfilten, favoritleksaken, tuggben etc.  Annars går det utmärkt att använda hotellets bäddar som naturligvis rengörs mellan varje gäst. 
Mat och vattenskålar finns här. 

Om du vet att hunden reagerar på foderbyte är det bäst att du tar med den mat som hunden brukar äta. Frysar finns om du utfodrar med BARF.  

Jag vill gärna veta lite om din hund innan den kommer. Allergier,  vanor och ovanor , rädslor,  gillar och ogillar. Ja, du väljer själv vad du skriver.   

Rya Foder &  Djurhotell AB  är godkänd av Länsstyrelsen i Skåne att bedriva hundpensionat/hunddagis och  innehar tillstånd för 10 hundar.
Jag har diplom efter genomförd  och godkänd Hunddagis/Hundpensionats föreståndarutbildning + 1:a hjälpen kurs.  Ämnen som behandlats: 
-Etologi
-Problemhundar och Problemshundägare
-Stress hos hundar
-Djurskyddslagstiftningen
-Raskunskap,harmoniska hundgrupper och hundens språk
-Smittspridning
-Genomförd 4 veckors praktik på hunddagis

Vill du läsa mer om vem jag är och mina hundar klicka här
Är det något du undrar över ? Kontakta mig 0768/78 78 21 eller via kontaktformuläret 
Välkommen !